• Wagenpark
 • aroTHERM VWL 2
 • Zonnepanelen Weishaupt
 • auroTHERM VFK 5
 • calorMATIC_VRC_470-8
 • Weishaupt ketel
 • ecoCOMPACT VCC 3
 • ecoTEC exclusive met Green iQ (4)
 • geoTHERM hybride VWL S-1

Waterbehandeling CV (VDI2035)


Door het regelmatig spoelen van huishoudelijke centrale verwarming installaties en vloerverwarming kan men tot 25% besparen op de energiefactuur. Dit komt omdat er slib op bepaalde plaatsen zal vastlopen waardoor de stroming minder vlot verloopt en de warme ook niet optimaal wordt afgegeven aan de woning. Slib isoleert namelijk en durft wel eens in delicate onderdelen terechtkomen (o.a. in de pomp,..).

Als specialist van CV en vloerverwarminginstallaties kennen we dit probleem maar al te goed. Een deel van de klachten van de klanten vindt zijn oorzaak in het voorkomen van slib in de buizen. We hebben hiervoor het nodige gespecialiseerd materiaal aangeschaft waardoor we deze problemen kunnen verhelpen.

Enkele indicaties van slib in de leidingen:

 • lawaai in de ketel
 • vastlopen pompen
 • thermostaatkranen die niet meer of slecht functioneren
 • verstopte vloerverwamingsslangen (die zijn heel fijn en smal en verstoppen dus makkelijk.)
 • ...

Voor vloerverwarming raden we aan om elke 3 jaar de leidingen en slangen te laten spoelen. De spoeling betaalt zich namelijk vanzelf terug op vrij korte termijn. Voor een juiste berekening kan u ons steeds contacteren.

Met en zonder behandeling volgens VDI2035 richtlijnen
Mét en zonder behandeling volgens VDI2035 richtlijnen

Spoeling van het circuit

In bestaande installaties zit altijd slib en roestwater. U heeft dit waarschijnlijk al opgemerkt terwijl u de installatie ontlucht: vuil, zwart, ruikend water dat uit de radiatorontluchter komt.

Dit ontstaat door de jaren heen, alles wat metaal of uit een legering bestaat, zal een oxidatielaag achterlaten en zo op bepaalde punten samenklitten. Dit vuil zal bij opwarming verstenen en verwarmingsonderdelen, ketel, pompen, radiatorkranen, afsluitkranen beschadigen.

Bij condensatieketels is het watervolume zeer klein, voor een snellere opwarming en een zuiniger systeem.
In de ketel zijn er nauwere doorgangen en bij vuilophoping geeft dit problemen.
Door het uitspoelen van de installatie beschermt u de nieuwe ketel en verlengd u de levensduur van de ketel en zijn onderdelen.
Wij werken met speciaal ontworpen producten en pomp, lage druk maar hogere snelheid voor het spoelen van CV-installaties.

De "cleaner" is Ph-neutraal, niet zuur dus en zal ook de installatie niet aantasten. Na de spoeling is er standaard een protectiemiddel voorzien, dit product beschermt de installatie tegen corrosie en zal de installatie efficiënter laten werken.

Rothenberger spoelsysteem

Vuilfilter met magneet, Spirotech MB3

Deze filter zorgt voor een bescherming van de gehele installatie gedurende de levensduur van de ketel.
Door magnetisme worden eventuele ijzerdeeltjes aangetrokken, en zorgt ervoor dat bij het opnieuw corroderen van de installatie , de ketel altijd beschermt blijft.
Ondanks de nodige voorzorgen (beschermen van installatie door beschermingsproducten) zal er altijd een risico zijn dat er roestvorming optreed.
Door die filter kunnen wij of uzelf, de vervuiling controleren en eventueel extra beschermingsproduct toevoegen.

 • Zeer efficiënte afscheiding van zowel magnetische als niet magnetische vuildeeltjes (vanaf 5µm!)
 • Beschermt de pomp en andere kostbare installatiecomponenten
 • Snel en eenvoudig spuien van het vuil
 • Zeer eenvoudig en snel te installeren
 • Robuust en lekvrij, met grote vuilopvangcapaciteit
Spirotrap MB3

Ontluchtingsfilter: Microbellenafscheider

Door lucht in een installatie, zal er meer roestvorming ontstaan. Water in combinatie met lucht, laat ijzer sneller roesten/occideren.

Bij het ontluchten van een radiator wordt enkel een luchtbel verwijderd, maar niet de zuurstof uit het water.

Wanneer water opgewarmd wordt, komt er zuurstof vrij. Als deze zuurstof ergens samen komt, meestal het hoogst punt van een radiator, ontstaat een luchtbel waardoor de radiator niet goed meer werkt en extra roestvorming optreed.

Door het plaatsten van een microbellenafscheider zal deze filter de zuurstof sneller uit het water nemen en zal minder roest gevormd worden, de installatie werkt efficiënter en zal langer meegaan.


Perma-Soft, gedemineraliseerd water

Door stadswater (uw vulwater CV) te behandelen met producten in de CV-installatie, trachten wij te voldoen aan de eisen van de fabrikanten (VDI 2035), niemand kan zeker zijn dat de installatie daaraan voldoet door het gebruik van zo'n producten en indien het eraan voldoet, weten wij niet wat er gebeurd met het correcte CV-water na maanden of jaren. U kan water verliezen (lekjes), of werken laten uitvoeren, waar er CV-water moet bijgevuld of afgelaten (schilderwerken) worden.
Hierdoor is er geen beschermingsproduct meer op de installatie. In deze gevallen telkens producten bijvoegen in de loop der jaren, is ook een kost en geeft geen zekerheid.

Door het plaatsen van een "Perma Soft" patroon, voldoen wij met zekerheid aan de VDI 2035, als u als klant water bijvult is dit steeds met correct water, hoeveel het ook is en in welke omstandigheid ook.

De grote voordelen van zo'n patroon zijn ; geen extra interventies van een installateur nodig, duidelijk langdurig minder corrosie, geen schade door kalk in ketel, vermindering van slibvorming, anti-corrosie zonder toevoegen van producten, energiebesparing.

In tussentijd hebben de meeste ketel fabrikanten hun waarborgen hieraan gekoppeld, sommige geven een verlengde garantie, indien uw verwarmingswater aan de norm VDI 2035 voldoet.

Perma-soft demineralizer
Perma-soft demineralizer

Vandevelde - Gorislaan 43 - 1820 Steenokkerzeel

tel: 02/731.21.74 - e-mail: info@vandevelde-zn.be

copyright ©2017 - Vandevelde
Ondernemingsnr: BE 0439 528 972
webdesign: Highgate'57